Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámmagos-tonhalas tészta

30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tésztát felrakom főni, mert miközben felforr a víz és megfő a tészta, kész a tonhal is.

2. A szezámmagot megpirítom teflon serpenyőben.

3. A hagymákat megpucolom, apró darabokra vágom, és a tonhal konzervből kicsorgatott olajon üvegesre párolom. Hozzáteszem a tonhalat, ízesítem sóval, borssal, ételízesítővel. Hozzáöntöm a szezámmagot, vagy készíthetjük az egészet egy serpenyőben is. Amikor már összepirult, ráöntöm a tejszínt, összeforralom. Kicsi vizet is szoktam hozzáönteni, hogy több legyen a leve.

4. A megfőtt tésztát ráöntöm a tejszínes tonhalra, és összekeverem.

Megjegyzés

Fenyőmaggal, tökmaggal is nagyon finom. Tejszín helyett tejföllel is ízletes. Gyors és egészséges ebéd, vacsora. - MLiviaa

Ezek is érdekelhetnek

Friss