Elkészítés: A kenyérsütőre bíztam a dagasztást, kelesztést.
1 óra után kinyújtottam a tésztát, rákentem a 2 evőkanál liszttel és fehérborssal elkevert darált tepertőt. Rúdba feltekertem, így pihent 20 percig.
A rudat kinyújtottam, kétszer hajtogattam 20 percenként, harmadolva (balról fel, jobbról rá), majd S alakban (balról fel, jobbról alá).
Ezután kinyújtottam, a tetejét bevagdostam, kiszaggattam. Tojással kentem le a tetejét, egy részét szezámmagba forgattam.
Sütőt 200 C°-ra előmelegítettem alsó+felső+légkeverés funkcióban, a pogácsát betoltam, 5 perc után mérsékeltem 180 C°-ra. Kb. 25 perc alatt készre sült.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre