Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szezámmagos tepertős pogácsa

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg + 2 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 25 dkg darált tepertő
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 dl tej
  • fél dl olaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • kevés fehérbors
  • 25 dkg darált tepertő
  • szezámmag
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A kenyérsütőre bíztam a dagasztást, kelesztést.

    1 óra után kinyújtottam a tésztát, rákentem a 2 evőkanál liszttel és fehérborssal elkevert darált tepertőt. Rúdba feltekertem, így pihent 20 percig.

    A rudat kinyújtottam, kétszer hajtogattam 20 percenként, harmadolva (balról fel, jobbról rá), majd S alakban (balról fel, jobbról alá).

    Ezután kinyújtottam, a tetejét bevagdostam, kiszaggattam. Tojással kentem le a tetejét, egy részét szezámmagba forgattam.

    Sütőt 200 C°-ra előmelegítettem alsó+felső+légkeverés funkcióban, a pogácsát betoltam, 5 perc után mérsékeltem 180 C°-ra. Kb. 25 perc alatt készre sült.

Megjegyzés

Frissen egy csésze forró mentateával fenséges! Kandírozott narancs és citromhéj került a teába.

rolvisa
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin