Elkészítés: A friss, tisztított szardíniát hosszanti irányban a gerince mentén kettévágjuk, szétnyitjuk. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, citromlevet facsarunk rájuk, majd szezámmagba forgatjuk, hogy alaposan befedje a halakat.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, a halakat hirtelen kisütjük benne, mindkét oldalán kb. 3-3 percig, először a bőrös felével lefelé. Egyszerre ne süssünk túl sok halat a serpenyőben, mert az lehűti az olajat, aminek következtében tovább sül a hal, több olajat szívhat magába, és nem lesz ropogós. A megsült halakat papírtörlőre szedjük ki, hogy lecsöpögjön a felesleges zsiradék.
Köretként friss répasalátát készítünk, amihez a megtisztított répákat zöldséghámozóval vékony csíkokra vágunk. Dijoni mustár, borecet, olívaolaj, egy kevés méz, narancslé és friss menta keverékéből öntetet készítünk. Ezzel locsoljuk meg a sárgarépaszalagokat. A frissen sült hal mellé fogyasztjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre