Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámmagos sült szardínia narancsos répával

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 darab friss szardínia
  • 10 dkg szezámmag
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom facsart leve
  • bors
  • A körethez:
  • 4 kisebb sárgarépa
  • 1 narancs kifacsart leve
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál borecet
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 ág menta
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés

Elkészítés: A friss, tisztított szardíniát hosszanti irányban a gerince mentén kettévágjuk, szétnyitjuk. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, citromlevet facsarunk rájuk, majd szezámmagba forgatjuk, hogy alaposan befedje a halakat.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, a halakat hirtelen kisütjük benne, mindkét oldalán kb. 3-3 percig, először a bőrös felével lefelé. Egyszerre ne süssünk túl sok halat a serpenyőben, mert az lehűti az olajat, aminek következtében tovább sül a hal, több olajat szívhat magába, és nem lesz ropogós. A megsült halakat papírtörlőre szedjük ki, hogy lecsöpögjön a felesleges zsiradék.

Köretként friss répasalátát készítünk, amihez a megtisztított répákat zöldséghámozóval vékony csíkokra vágunk. Dijoni mustár, borecet, olívaolaj, egy kevés méz, narancslé és friss menta keverékéből öntetet készítünk. Ezzel locsoljuk meg a sárgarépaszalagokat. A frissen sült hal mellé fogyasztjuk.

Megjegyzés

Péter András recepje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss