Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szezámmagos pita

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 5 lepényhez:
  • 20 dkg liszt
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 kanál olaj
  • 1 kávéskanál szárított élesztő
  • 1,4 dl langyos víz
  • 1/2 kávéskanál só
  • 3 kanál fehér és
  • 3 kanál fekete szezámmag

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, beleszórjuk a többi hozzávalót, hozzáöntjük az olajat és a vizet, majd rugalmas cipót gyúrunk belőle. Letakarva 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

    Ha a cipó megkelt, kissé kinyomkodjuk belőle a levegőt, 5 darabra vágjuk, mindegyik galacsinból golyót gömbölyítünk, majd letakarva további 30 percet pihentetjük.

    Megszórjuk szezámmaggal és kevés liszttel a deszkát, ráteszünk egy tésztagolyót, megszórjuk maggal, és vékonyra nyújtjuk.

    Tovább letakarva még 15 percet pihentetjük, amíg befűtjük a sütőt a maximális hőfokra (nálam 250 C fok).

    Tepsi fenekére egyenként leterítjük a pitalapokat, és pár perc alatt piros-ropogósra sütjük.

Megjegyzés

Igazából csak frissen szeretem. Hummuszt mártogatunk a ropogós pitadarabkákkal.

sildiko2
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin