Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szezámmagos pirított csirke tésztával

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg metélt tészta
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 2 dl csirkeleves
  • 5 dkg mogyoróvaj
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál méz
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 evőkanál mogyoró durvára vágva
  • bors
  • paprika

Elkészítés

    Elkészítés: A szezámmagokat aranybarnára pirítjuk száraz serpenyőben, félretesszük egy tálban.

    A csíkokra vágott, besózott csirkemellet az olajon megpirítjuk, majd ezt is félretesszük.

    A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

    A csirkelevest felforrósítjuk, és a mogyoróvajjal összedolgozzuk. Hozzáadjuk a szójaszószt, a mézet, a szezámolajat és kevés paprikát, majd beleforgatjuk a csirkét és a szezámmagot.

    Az így elkészített szószt a tésztára halmozzuk vagy összeforgatjuk, mogyoróval és újhagymával megszórva tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin