Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámmagos pirított csirke tésztával

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A szezámmagokat aranybarnára pirítjuk száraz serpenyőben, félretesszük egy tálban.

A csíkokra vágott, besózott csirkemellet az olajon megpirítjuk, majd ezt is félretesszük.

A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

A csirkelevest felforrósítjuk, és a mogyoróvajjal összedolgozzuk. Hozzáadjuk a szójaszószt, a mézet, a szezámolajat és kevés paprikát, majd beleforgatjuk a csirkét és a szezámmagot.

Az így elkészített szószt a tésztára halmozzuk vagy összeforgatjuk, mogyoróval és újhagymával megszórva tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss