Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámmagos-mákos rudacska

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kétfajta lisztet összekeverjük, és a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sütőport, a sót, a mákot és a lereszelt sajtot, a 2 tojás sárgáját és a tejfölt. Alaposan összedolgozzuk, majd kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra.

Derelyemetszővel tetszőleges rudacskákat vágunk. Mielőtt a tepsibe tesszük, de még nem szedtük szét, bekenjük a kicsit felvert tojásfehérjével, meghintjük szezámmaggal, és ezután tepsibe tesszük 3-4 mm távolságra egymástól.

Előmelegített sütőben megsütjük.

Megjegyzés

Frissen és másnap is finom ropogtatnivaló. Érdemes kipróbálni.
- jabaki2

Ezek is érdekelhetnek

Friss