Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámmagos lazacfilé kelbimbós metélttel

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg bőrös lazacfilé
  • 5 dkg szezámmag
  • 5 evőkanál olaj
  • A mustármártáshoz:
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 dl zöldségleves
  • 1 dl tejszín
  • 3 evőkanál mustár
  • A kelbimbós metélthez:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg kelbimbó
  • 20 dkg metélt tészta
  • 2 evőkanál vaj
  • 1/2 dl főzőtejszín
  • 1 csipet sáfrány(os szeklice)

Elkészítés

Előkészítés: A mártáshoz a hagymákat megtisztítjuk, felaprítjuk. A vajat felforrósítjuk, és a hagymát megpároljuk benne. Megszórjuk a liszttel, átpirítjuk, majd felöntjük a levessel és a tejszínnel, 3-4 percig főzzük. Belekeverjük a mustárt, sóval, borssal és csipet cukorral ízesítjük.

A körethez a kelbimbót megtisztítjuk, félbevágjuk, sósvízben pár perc alatt előfőzzük, közben a tésztát is kifőzzük. A vajat felforrósítjuk, a kelbimbót a hagymával megpároljuk benne, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a sáfrányt, összeforraljuk. A leszűrt metélttel összeforgatjuk.

A halat megmossuk, leszárítjuk, majd 4 szeletre vágjuk, szezámmagba mártjuk a nem bőrös felét. Az olajat nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, és a lazacszeletek mindkét oldalát kb. 4-4 percig sütjük benne, először a bőrös felét, majd a szezámmagosat.

Tányérra szedjük a kelbimbós tésztát, mellétesszük a halat, és a mustármártással tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, teríték: Butlers - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss