Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámmagos-burgonyás burger

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra vágjuk, és kevés sós vízben puhára főzzük. A hagymát, a paradicsomot is megmossuk, megtisztítjuk, karikákra vágjuk, a salátaleveleket leöblítjük.

Elkészítés: A burgonyát leszűrjük, összetörjük, összekeverjük a darált hússal, és sóval, borssal fűszerezzük. A masszát négyfelé osztjuk, és mindegyikből kerek lepényt formálunk. Megforgatjuk a szezámmagban, és parázs fölött, vagy rostlapon megsütjük. A zsemléket kettévágjuk, és a parázs felett megpirítjuk. A mindegyiknek az alsó felére teszünk egy salátalevelet, rá a sült burgert, és arra a paradicsomot, a hagymát, ráborítjuk a zsemle másik felét. Kínálhatunk mellé még salátákat, mustárt, ketchupöt.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 662 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss