Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 szabály, amit be kell tartanod vásárlásnál, ha fogyni szeretnél!

default user icon
MME
A fogyókúra már a boltban elkezdődik. Tippjeink segítenek jól választani, ezáltal pedig sikeresen fogyni.

Legfontosabb: a tervezés

Szánj rá időt, és készíts otthon bevásárlólistát. Így nem felejtesz el semmit, a bevásárlás is gyorsabban megy, és csak azt veszed majd meg, amire valóban szükséged van.

Reklámhatás

A hirdetések néha úgy tüntetik fel a termékeket, mintha azok különösen egészségesek lennének – ám ez nem jelenti automatikusan azt, hogy beleférnek az alakkímélő étrendbe! Ott vannak például a csokik vagy a pudingok, amelyek extra adag tejet tartalmaznak. Bár ez akár igaz is lehet, attól még az adott árucikk jelentős mennyiségű cukrot és/vagy zsírt tartalmazhat.

A könnyű nem mindig könnyű!

A light termékekkel csökkenthető a zsírbevitel... Csábítóan hangzik, igaz? Sajnos a helyzet nem ilyen egyszerű... A megspórolt zsiradékot ugyanis gyakran cukorral helyettesítik, vagy fordítva. Néha a light termék akár 30%-kal kevesebb zsírt is tartalmazhat, mint a normál változat, a kettő kalóriatartalma mégis majdnem megegyező!

Jóllakottan indulj el!

Akinek korog a gyomra, miközben az üzletben barangol, az gyakran válogatás nélkül a gyorsan fogyasztható készételek vagy édességek mellett dönt. Egyél inkább valamit, mielőtt útnak indulsz, így nem a gyomrod, hanem az eszed irányít majd a polcok között.

Vizsgáld meg! 

Az étel egy adagra vagy 100 g-ra vonatkoztatott kalória- és tápanyagértékét a gyártónak fel kell tüntetnie az élelmiszereken. Szánj időt a címkék elolvasására!

A kosárba vele!

A hatalmas bevásárlókocsiban a kevés élelmiszer szinte elvész, ez pedig arra csábíthatja a vásárlót, hogy még többet pakoljon bele. Ha nem a havi nagybevásárlást intézed, válaszd inkább a kosarat! Ez gyorsabban megtelik, és karizom-erősítésnek sem utolsó.

Cukor leleplezés  

Figyelj az összetevők listájára: a méz, a malátaszirup, a gyümölcscukor és más természetes édesítők ugyanannyi energiát tartalmaznak, mint a cukor! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss