Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szerb rizses hús

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A pörköltes alaphoz:
  • 1 kg sertéscomb vagy -lapocka
  • 4 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db hegyes erős paprika (elhagyható)
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál gulyáskrém vagy piros arany (lehet csipős is)
  • bors
  • 2-3 teáskanál pirospaprika
  • Valamint:
  • 30-40 dkg rizs

Elkészítés

Elkészítés: A pörköltes alaphoz a húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, megszórjuk 1 teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve készre pároljuk.

A rizst folyó víz alatt megmossuk. Sós vízben készre főzzük. Ha megfőtt, összekeverjük a pörköltes alappal, savanyúsággal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss