Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szerb csirke

default user icon
5 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg rizs,
  • 3 pohár 20 %-os tejföl,
  • 2-3 db filézett csirkemell vagy csirkecomb (vagy akár vegyesen),
  • 1 csomag bacon,
  • 3-4 db közepes paradicsom,
  • 2-3 db paprika,
  • 1 közepes fej vöröshagyma,
  • vegeta és fûszerek ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítése: Egy tepsit (vagy jénai tálat) kivajazni, a rízst (nem kell elõre megfõzni!) beleteríteni, vegetával megszórni, és a tejfölöket rásimítani. A paradicsomokat, paprikákat és a vöröshagymát felkarikázni, ráteríteni a tejfölre és fûszerezni. A húsokat rárakni az egész tetejére, majd a baconnel betakarni. Fóliával lefedni, és 160-170 fokos sütõben addig sütni, míg meg nem puhul a hús, aztán a fóliát levéve egy kicsit megpirítani a bacont.

Megjegyzés

Aki szereti a sajtot, az reszelhet a tetejére és a már elzárt, de még meleg sütõbe visszatolva ráolvaszthatja.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Mesi
köszi a receptet, nagy sikere volt - már többször is :) tapasztalom szerint egy dologra kell ügyelni, hogy a rizs ne kapjon levegőt, azaz sehol se kandikáljon ki a tejföl alól, mert ott száraz marad, egyébként szépen megpuhul, és nagyon finom lesz
rebecca11
Uhummm kicsit furcsa ....talan megis jobb megfozni azt a rizst eloszor...tul szaraznak hangzik ez a kaja.
Solvejg
Semmi folyadék? 3 pohár tejfölben fő meg a rizs??
ancsa0311
Ez nagyon jól hangzik.Imádom a rizst és a csirkét is.Ki is próbálom a családnak hamarosan.
Moncka
Hmmm... , jól hangzik! Elmentettem a receptet, majd kipróbálom.

Hasonló Receptek

Magazin