Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szerb csirke II.

MME MME
4 4.7/5
90 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk. Egy réteg tisztított vöröshagymát karikázunk bele, ezt lefedjük egy sor lehéjazott paradicsomkarikával, erre szórjuk a 2 bögre megmosott rizs felét. Ezután ráteszünk egy sor zöldpaprikát felkarikázva, majd ráhintjük a rizs másik felét. Következik ismét a paradicsomkarika réteg, és mindezt betakarjuk vékonyra szelt vöröshagyma karikákkal. Az egészet leöntjük 5 dl tejföl és 1 bögre víz keverékével, amelyet ételízesítővel ízesítünk. Az egészet kirakjuk szorosan egymás mellé fektetett csirkedarabokkal (comb, mell, szárny – ízlés szerint), majd betakargatjuk baconszeletekkel. A tálat befedjük, és 1 órát sütjük sütőben, hogy a folyadékot mind beszívja a köret. Ha letelt a 60 perc, levesszük a tetőt, és a tetején lévő szalonnát és húst megpirítjuk.

Megjegyzés

Semmi más nem szükségeltetik hozzá, csak szép teríték és bájos mosoly a szakácsnétól. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss