Keress receptre vagy hozzávalóra

Szeptemberi menüajánló

Hétről hétre, napról napra ötleteket és tippeket kaphattok, mi legyen az ebéd vagy a vacsora.
Heti menü – 2014 szeptember 22-28.

Előétel: Egyszerű zellerkrémleves
Főétel: Tarhonyás-zöldbabos paprikás krumpli káposztasalátával
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Tarhonyás zöldségtál

Előétel: Bajor húsleves
Főétel: Bajor csülök savanyúkáposztával és gombával
Desszert: Bajor perec
Vegetáriánus ajánlat: Obatzda (bajor sajtkrém)

Előétel: Körtés édesburgonya-krémleves
Főétel: Csirkemell kínai kellel sajt alatt sütve
Desszert: Szilva
Vegetáriánus ajánlat: Lencsés rizssaláta

Előétel: Tárkonyos zöldségleves hamis májgaluskával
Főétel: Pucér krumplifőzelék, részeges sült oldalassal
Desszert: Amerikai palacsinta tejszínnel és csokival
Vegetáriánus ajánlat: Tejfölös krumplifőzelék tükörtojással

Előétel: Egyszerű sütőtökleves
Főétel: Babos-tonhalas tészta
Desszert: Szőlő
Vegetáriánus ajánlat: Babos tészta

Reggeli: Bolondgomba baconnel
Előétel: Fahéjas gyümölcsleves
Főétel: Nyúlpecsenye sárgarépás burgonyával
Desszert: Szilvával sült palacsinta
Vacsora: Waldorf-saláta camembert sajttal
Vegetáriánus ajánlat: Cajun fűszeres krumpliegytál

Reggeli: Zabkása, egy kedvelt angol reggeli étel
Előétel: Bojtárleves
Főétel: Szűzérme kucsmagomba mártásban
Desszert: Baileys szelet
Vacsora: Bíborszínű palacsintatekercsek gombakrémmel töltve
Vegetáriánus ajánlat: Körtés-burgonyás rakottas

Heti menü – 2014 szeptember 15 - 21.

Előétel: Mexikói tejszínes kukoricakrémleves
Főétel: Zöldséges rizseshús
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Stefánia rizottó

Előétel: Egyszerű erdei gombaleves
Főétel: Borókás-gombás marhapörkölt
Desszert: Gombás leveles fánk
Vegetáriánus ajánlat: Gazdag saláta gombával és camembert-rel

Előétel: Kiskert leves
Főétel: Resztelt csirkemáj köményes burgonyával, kovi ubi
Desszert: Nektarin vagy őszibarack
Vegetáriánus ajánlat: Olajbogyós zöldbabsaláta

Előétel: Erőleves égetett tésztával
Főétel: Kelkáposzta főzelék tarjaszelettel
Desszert: Gyors rizspuding
Vegetáriánus ajánlat: Kelkáposztafőzelék kakukkfüves csicsókalepénnyel

Előétel: Tejfölös tökleves szalonnafalatokkal
Főétel: Olasz lasagne
Desszert: Szilva
Vegetáriánus ajánlat: Vegetárius brokkolis lasagne

Reggeli: Szalonna, kolbász, paprika, paradicsom, lilahagyma friss kenyérrel, hisz a szürethez kell az erő
Előétel: Pórés-szőlős húsleves
Főétel: Mustos birkapecsenye
Desszert: Szüreti rétes
Vacsora: Töltike szőlőlevélben
Vegetáriánus ajánlat: Szüreti köleskása

Reggeli: Homoródi padlizsánkrém pirítóson, koktélparadicsommal, gyümölcsteával
Előétel: Tárkonyos csirkemell-leves
Főétel: Töltött káposzta Nagymama receptje után
Desszert: Szőlős-almás kalácspuding
Vacsora: Fehérboros-tejszínes-csirkés tészta
Vegetáriánus ajánlat: Juhtúrós palacsinta parmezánnal

Heti menü – 2014 szeptember 08 - 14.

Előétel: Paradicsomleves főzés nélkül
Főétel: Alföldi tányéros
Desszert: Mákos tejbegríz
Vegetáriánus ajánlat: Kakukkfüves rakott zöldségek

Előétel: Őszibarack krémleves
Főétel: Barackos-szerecsendiós csirkemell, hercegnőburgonya sajttal gazdagítva
Desszert: Őszibarackparfé
Vegetáriánus ajánlat: Sajtos őszibaracksaláta

Előétel: Egyszerű zöldségleves
Főétel: Debreceni tokány
Desszert: Tízperces kókuszos
Vegetáriánus ajánlat: Spenótos krumpligombóc

Előétel: Mártogatós sajtnyárs
Főétel: Csülökkel főtt paradicsomos káposzta
Desszert: Görogdinnye
Vegetáriánus ajánlat: Paradicsomos káposzta rizzsel

Előétel: Bakonyi betyárleves kolbásszal
Főétel: Húsgolyókkal rakott karfiol
Desszert: Főtt kukorica
Vegetáriánus ajánlat: Grillezett karfiolsaláta koktélparadicsommal

Reggeli: Bőség-reggeli (kolbászos-krumplis rántotta)
Előétel: Sárgarépa krémleves zsályával és mediterrán fűszerekkel
Főétel: Majorannás sült csirke kukoricás rizzsel
Desszert: Mágnás diós palacsinta
Vacsora: Bélelt zsemle sörrel leöblítve
Vegetáriánus ajánlat: Sajtos cukkinifasírt tejszínes paszternákkal

Reggeli: Amerikai palacsinta tejföllel
Előétel: Szőlős-citromos borjúraguleves
Főétel: Velővel töltött sertéskaraj rántva
Desszert: Borban futtatott szőlőszemek pirított dióbéllel
Vacsora: Zöldfűszeres-ricottás roló, pohár sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Extra rántott sajt, görög salátával

Heti menü – 2014 szeptember 1-7.

Előétel: Fűszeres sajtleves
Főétel: Retró sült hekk
Desszert: Isler
Vegetáriánus ajánlat: Flamand sajtszelet tejfölös tormamártással

Előétel: Korianderes sárgarépa-krémleves
Főétel: Húsos-kelkáposztás tészta
Desszert: Dinnyelimonádé
Vegetáriánus ajánlat: Lekváros derelye (barátfüle)

Előétel: Tarhonyaleves füstölt kolbásszal
Főétel: Borjúhússal és paradicsommal töltött padlizsán
Desszert: Csörögefánk gyorsan
Vegetáriánus ajánlat: Juhtúrós rántott padlizsán párolt rizzsel, paradicsomsalátával

Előétel: Tejszínes zöldborsóleves
Főétel: Magyaros töltött paprika
Desszert: Barackos-vaníliás lepény
Vegetáriánus ajánlat: Töltött paprika gombás változatban

Előétel: Almás csirkeleves
Főétel: Milánói spagetti
Desszert: Csokoládé- és gyümölcsparfé
Vegetáriánus ajánlat: Zöldséges milánói spagetti

Reggeli: Aratók reggelije
Előétel: Őszibarackleves tokaji módra
Főétel: Karalábélevélbe tekert füstölt csülök kucsmagomba dresszinggel
Desszert: Bögrés szőlőlepény
Vacsora: Virslivel töltött lángos habzó sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Könnyű zöldségfasírt kapros tartármártással, sült burgonyával

Reggeli: Citromos tonhalkrém pritóson, frissen facsart gyümölcslével
Előétel: Citromos zellerkrémleves
Főétel: Sárgabarackos bárány bulgursalátával
Desszert: Rigó Jancsi
Vacsora: Sajtos csirkemellsaláta kellemes fröccsel

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin