Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szeptemberi menüajánló

default user icon
MME
Hétről hétre, napról napra ötleteket és tippeket kaphattok, mi legyen az ebéd vagy a vacsora.

HETI MENÜ – 2012 SZEPTEMBER 24 - 30.

Előétel: Egyszerű zellerkrémleves
Főétel: Tarhonyás-zöldbabos paprikás krumpli
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Tarhonyás zöldségtál

Előétel: Bajor húsleves
Főétel: Bajor csülök savanyúkáposztával és gombával
Desszert: Bajor perec
Vegetáriánus ajánlat: Obatzda (bajor sajtkrém)

Előétel: Körtés édesburgonya-krémleves
Főétel: Csirkemell kínai kellel sajt alatt sütve
Desszert: Szilva, bepuszilva orcánkba
Vegetáriánus ajánlat: Lencsés rizssaláta

Előétel: Tárkonyos zöldségleves hamis májgaluskával
Főétel: Krumplifőzelék paprikásan, részeges sült oldalas
Desszert: Amerikai palacsinta tejszínnel és csokival
Vegetáriánus ajánlat: Savanyú krumplifőzelék gombával

Előétel: Egyszerű sütőtökkrémleves 
Főétel: Babos-tonhalas tészta
Desszert: Szőlő
Vegetáriánus ajánlat: Babos tészta

Reggeli: Bolondgomba baconnel
Előétel: Fahéjas gyümölcsleves
Főétel: Nyúlpecsenye sárgarépás burgonyával
Desszert: Szilvával sült palacsinta
Vacsora: Waldorf-saláta camembert sajttal
Vegetáriánus ajánlat: Zöldséges curry bengáli módra

Reggeli: Zabkása, egy kedvelt angol reggeli étel
Előétel: Bojtárleves
Főétel: Szűzérme kucsmagomba mártásban
Desszert: Baileys szelet
Vacsora: Bíborszínű palacsintatekercsek gombakrémmel töltve
Vegetáriánus ajánlat: Körtés-burgonyás rakottas

HETI MENÜ – 2012 SZEPTEMBER 17 - 23.

Előétel: Mexikói tejszínes kukoricakrémleves
Főétel: Zöldséges rizseshús
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Stefánia rizottó

Előétel: Egyszerű erdei gombaleves
Főétel: Borókás-gombás marhapörkölt
Desszert: Gombás leveles fánk
Vegetáriánus ajánlat: Gazdag saláta gombával és camembert-rel

Előétel: Kiskert leves
Főétel: Resztelt csirkemáj 
Desszert: Őszibarack
Vegetáriánus ajánlat: Kivis almasaláta dióval

Előétel: Erőleves palacsintatekerccsel
Főétel: Kelkáposzta főzelék tarjaszelettel
Desszert: Gyors rizspuding
Vegetáriánus ajánlat: Kelkáposztafőzelék kakukkfüves csicsókalepénnyel

Előétel: Tejfölös tökleves szalonnafalatokkal
Főétel: Olasz lasagne
Desszert: Borban futtatott szőlőszemek pirított dióbéllel
Vegetáriánus ajánlat: Vegetárius brokkolis lasagne

Reggeli: Szalonna, kolbász, paprika, paradicsom, lilahagyma friss kenyérrel, hisz a szürethez kell az erő, a kalória
Előétel: Pórés-szőlős húsleves
Főétel: Mustos birkapecsenye
Desszert: Szüreti rétes, must
Vacsora: Töltike szőlőlevélben
Vegetáriánus ajánlat: Szüreti köleskása

Reggeli: Homoródi padlizsánkrém pirítóson, koktél paradicsommal, gyümölcsteával
Előétel: Tárkonyos csirkemell-leves
Főétel: Töltött káposzta Nagymama receptje után (sok tejföllel, Zsebibaba is imádja!)
Desszert: Főtt kukorica
Vacsora: Színes fejtettbab-saláta
Vegetáriánus ajánlat: Fokhagymás juhtúróval töltött rántott gomba, sült burgonyával, tartármártással

HETI MENÜ – 2012 SZEPTEMBER 10 - 16.

Előétel: Paradicsomleves főzés nélkül
Főétel: Alföldi tányéros
Desszert: Mákos tejbegríz
Vegetáriánus ajánlat: Kakukkfüves rakott zöldségek

Előétel: Őszibarack krémleves
Főétel: Barackos-szerecsendiós csirkemell, hercegnőburgonya sajttal gazdagítva
Desszert: Őszibarackparfé
Vegetáriánus ajánlat: Sült töltött őszibarack dióhabbal

Előétel: Egyszerű zöldségleves
Főétel: Debreceni tokány
Desszert: Tízperces kókuszos
Vegetáriánus ajánlat: Spenótos krumpligombóc

Előétel: Mártogatós sajtnyárs
Főétel: Csülökkel főtt paradicsomos káposzta
Desszert: Tejespite 
Vegetáriánus ajánlat: Paradicsomos káposzta rizzsel

Előétel: Bakonyi betyárleves
Főétel: Pestós tészta
Desszert: Szilvás pite
Vegetáriánus ajánlat: Pestós tészta

Reggeli: Tonhalkrém pirítóssal, teával
Előétel: Sajtkrémleves
Főétel: Lecsós szelet
Desszert: Citromos-tejszínes túrótorta sütés nélkül
Vacsora: Padlizsánkrém friss kenyérrel, paradicsommal, paprikával
Vegetáriánus ajánlat: Gombás-cukkinis lecsó tojással

Reggeli: Körözött friss péksüteménnyel
Előétel: Gombakrémleves
Főétel: Töltött padlizsán
Desszert: Mazsolás-narancsos Túró Rudi torta
Vacsora: Kenyérlángos
Vegetáriánus ajánlat: Töltött padlizsán húsmentesen

HETI MENÜ – 2012 SZEPTEMBER 03 - 09.

Előétel: Fűszeres sajtleves
Főétel: Retró sült hekk, ahogy Dzsafi ajánlja
Desszert: Isler
Vegetáriánus ajánlat: Flamand sajtszelet tejfölös tormamártással

Előétel: Korianderes sárgarépa-krémleves
Főétel: Húsos-kelkáposztás tészta
Desszert: Dinnyelimonádé
Vegetáriánus ajánlat: Lekváros derelye (barátfüle)

Előétel: Tarhonyaleves füstölt kolbásszal
Főétel: Borjúhússal és paradicsommal töltött padlizsán
Desszert: Csörögefánk gyorsan
Vegetáriánus ajánlat: Juhtúrós rántott padlizsán párolt rizzsel, paradicsomsalátával

Előétel: Tejszínes zöldborsóleves
Főétel: Bazsalikomos töltött paprika
Desszert: Őszibarack
Vegetáriánus ajánlat: Töltött paprika gombás változatban

Előétel: Almás csirkeleves
Főétel: Milánói sertésborda
Desszert: Parfé csokiöntettel
Vegetáriánus ajánlat: Grízes /darás/ tészta

Reggeli: Aratók reggelije
Előétel: Hideg őszibarackleves kávéhabbal
Főétel: Karalábélevélbe tekert füstölt csülök kucsmagomba dresszinggel
Desszert: Bögrés szőlőlepény
Vacsora: Tojáspizza
Vegetáriánus ajánlat: Könnyű zöldségfasírt kapros tartármártással, akár sült burgonyával

Reggeli: Citromos tonhalkrém pirítóson, frissen facsart gyümölcslével
Előétel: Fokhagymás zellerkrémleves szerecsendióval
Főétel: Sárgabarackos bárány bulgursalátával
Desszert: Rigó Jancsi
Vacsora: Mártogatós sült camembert egy pohár habzó sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Bundában sült paradicsom

Ezek is érdekelhetnek