Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 zseniális kence - amit szigorúan tilos megenni!

Rádfér a lazítás a munkával töltött hét után? Szánj magadra egy egész napot, és próbáld ki szépítő receptjeinket természetes konyhai alapanyagokkal!

Aludj, ameddig jólesik, aztán kényeztesd magad egy finom reggelivel és sietség nélkül kortyold el a kávédat. Mosogatni később is ráérsz, csak a kávéfőzőből kotord ki a zaccot!

Koffeines testradír

Kb. 6 ek kávézaccot keverj össze egy tálkában 2 ek kókuszolajjal. Körkörös masszírozó mozdulatokkal vidd fel a bőrödre, majd öblítsd le a zuhany alatt. Miközben leradírozod az elhalt hámsejteket, a koffein serkenti a keringést és a bőrön át felszívódva meggyorsítja a méreganyagok távozását a szervezetből. Ez a peeling narancsbőr és terhességi csíkok esetén is ajánlott.

 Tojásos hajpakolás

Száraz és fénytelen a hajad? Keverj össze 1 db tojást 1 tk mézzel és 2 ek olívaolajjal, finoman masszírozd be a fürtjeidbe a hajtőtől a végek felé, majd hagyd fent 15 percig. (Ne tovább, mert ha megszárad, nehéz eltávolítani!) Öblítsd le alaposan bő vízzel, végül mosd meg a hajadat kímélő samponnal.

Kókuszos testápoló

A bioboltból beszerezhető 100%-os tisztaságú, hidegen sajtolt kókuszolaj a sütésen és főzésen túl kozmetikumként is használható. Telítettzsírsav-tartalmának köszönhetően vírus-, baktérium- és gombaölő hatású, puhává varázsolja a repedezett sarkat és könyököt, továbbá lassítja a bőr öregedését, mert gátolja a szabad gyökök képződését. Szobahőmérsékleten megszilárdul, de a kéz melegétől azonnal olvad. Elektromos habverővel vagy botmixerrel habosíts fel 5 ek kókuszolajat 1,5 ek mandulaolajjal, majd tetszés szerint illatosítsd 10-10 csepp levendula- és citromolajjal.

 Édes ajakápoló

Miközben a kanapén bekuckózva a kedvenc sorozatodat nézed, kenj egy kis mézet az ajkadra, hogy estére csókra csábítóan puha legyen. Ugyanezt a hatást olívaolajjal is elérheted.

Avokádós arcmaszk

Maradt egy kis érett avokádó a wellnessreggeliből? Nyomkodj szét 1 evőkanálnyit villával, és dolgozd pépesre 1 ek natúr joghurttal. Kend fel egyenletes rétegben az arcodra, majd alaposan öblítsd le langyos vízzel 10 perc múlva. Csodát művel a száraz bőrrel.


KŐKEMÉNY TOJÁSDIÉTA - 3 HÉT ALATT 5 KILÓ MÍNUSZ!>>> 

3 OK, AMIÉRT MUSZÁJ A SÜTŐTÖKBŐL RENGETEGET ENNI! >>> 

7 VÉGZETES HIBA, AMIT ELKÖVETSZ AZ EBÉDNÉL >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss