Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szép bőrre, hajra és körömre vágysz? Ezeket kell enned!

default user icon
MME
A zöldségek és a gyümölcsök természetes módon segítik bőrünket és hajunkat a megújulásban. Hogy miben rejlik az erejük? Íme!

A növényi termények erejét használva te is a legszebb fényben tündökölhetsz. Fogyassz belőlük nyersen is minél többet!

Alma

Napi egy alma az orvost távol tartja – hangzik a mondás. A lédús gyümölcs nem csak az egészséged megóvásában lehet a segítségedre, hanem a szépségápolásban is. A benne lévő pektin öregedésgátló (anti aging) hatású. Friss, üde illatát a parfümgyártók is szeretik, de a samponokat, a tusfürdőket is gyakran illatosítják almaeszenciával.

Ez a leghatékonyabb szépítőszer! 4 tipp a citrom felhasználására >>>

Kukorica

A kukorica igazi csodaszer a szépségápolásban, ugyanis javítja a bőr rugalmasságát, és halványítja a rajta lévő foltokat.

A legjobb szépítő maszkok a konyhából gyorsan, egyszerűen >>>

Zab

Müzlibe téve finom és tápláló csemege, ám emellett segíti a bőr hidratáltságának megtartását, gyulladáscsökkentő hatással bír, sőt, a hajat is fényessé teszi!

Töredező körmök, vérző íny, sápadtság? Számold fel a tápanyaghiányt! >>>

Szőlő

Borozgatni nem csak a hangulat és a kulináris élvezetek miatt érdemes: miközben a nemes nedűt kortyolod, gondolj arra, hogy ezzel az egészségednek is jót teszel! A szőlő polifenol-tartalma segíti a sejteket a káros környezeti hatásokkal szembeni védekezésben.

Tisztítónapok egyszerűen - egytől az ötnapos kúráig >>>

Burgonya

A bőr igazi őre! Erősíti a kötőszöveteket, így segít eltüntetni a szem alatti táskákat, duzzanatokat. Ehhez egyszerűen helyezz az érintett területre egy vékonyra szelt burgonyakarikát. Másik hasznos tulajdonsága, hogy összehúzza a pórusokat, és ápolja a zsíros bőrt.

Így győzd le a narancsbőrt - 5+1 étkezési tanács a biztos sikerhez >>>

Így alkalmazd: reszelj le 1 db burgonyát, majd csavard a levét egy búzavirágfőzettel (0, 5 l vízhez 10-12 virágot adj) átitatott gézlapba. Töröld át vele az arcod, vagy hagyd rajta néhány percig.

Végre! Kiderült, hogy a csokoládétól egészségesebb leszel >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss