Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szenzáció! Bejutott a főzőműsor döntőjébe a vak séf

default user icon
MME
Elképesztő teljesítménnyel, Amar Latif séf is bekerült a Celebrity MasterChef brit kiadásának legjobbjai közé. Azért is számít különösen nagy eredménynek ez, hiszen a fiatal szakács vak, még 18 éves korában veszítette el a látását.

Sorsszerű ez a „diadal”, hiszen Latifot korábban már kétszer is megpróbálta rábeszélni a BBC a részvételre, ám mindeddig hajthatatlan volt. Végül úgy adta be a derekát a fiatal séf, hogy nem kap semmilyen kedvezményt a versenytársakkal szemben, így azt sem volt hajlandó elfogadni, hogy több ideje legyen egy fogás elkészítésére, mint riválisainak. Így ő az első olyan versenyző, aki a MasterChef történetében vak indulóként mérettette meg magát egyenlő feltételek mellett.

A férfi korábban egyébként azt vallotta, hogy a vakok nem tudnak főzni, ám erre most pont neki sikerült rácáfolnia. A verseny előtt két hétig keményen gyakorolt asszisztensével, a döntő héten pedig a This Morning című reggeli műsorban arról beszélt, hogy szerinte valamivel még könnyebb dolga is van, mint a többi versenyzőnek, hiszen nem látja a problémákat, ahogy a többiek teljesítményét sem, ennek köszönhetően pedig jóval kevesebb befolyásoló tényező zavarja meg munka közben.

Latif egyébként több lábon áll. Amellett, hogy a konyhában is otthonosan mozog, 2004-ben megalapította a Traveleyes nevű utazási irodát, amely vakok és gyengénlátók számára kínál és szervez utazásokat.

TISZTÍTÓ ÉS ZSÍRÉGETŐ: ANANÁSZ AZ EGÉSZSÉG ÉS A FOGYÁS SZOLGÁLATÁBAN >>> 

ROPOGTASSUNK EGÉSZSÉGESET! ÍGY DOBD FEL A CSONTHÉJAS MAGVAKAT >>> 

4 NYOMÓS OK, AMIÉRT SOHA NE IGYÁL EGYENESEN AZ ÜDÍTŐS DOBOZBÓL! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss