Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meglepő hatással van a testedre, ha szénsavas üdítőt iszol

default user icon
MME
A szénsavas üdítők káros hatásairól számtalan elrettentő tanulmány született, ám lehet mégsem olyan ártalmasak, mint azt korábban hitték? Persze akkor, ha mértékkel fogyasszuk.

Egy átlagos szénsavas üdítőital 9 teáskanál cukrot és 150 kalóriát tartalmaz. A cukros üdítőket, kólákat felelőssé tették az elhízás, a szívbetegségek, a májzsírosodás, a vesekő kialakulásáért. Azok, akik naponta isznak szénsavas üdítőket minden bizonnyal tényleg szembe nézhetnek ezekkel a veszélyekkel. De milyen hatással van a szervezetre az, ha mértékkel fogyasztunk szénsavas italokat?

A Harward kutatói két éven keresztül vizsgálták, hogy milyen hatással van a szénsavas üdítő fogyasztása a súlyra és a derékbőségre. 

A kísérletben 11 218 mexikói nő vett részt. Az egyik csoportban részt vevő nők hetente egy doboz üdítőt ittak. Az ő súlyuk közel annyival csökkent, mint azoké, akik nem ittak üdítőt.

A másik csoportban tagjainak hetente növelték az adagot. Ők mindössze 0,25 kilót híztak azokhoz képest, akik csak hetente egy doboz üdítőt ittak.

A kutatók tesztelték azt is, hogy a szénsavas italok cukros változatai milyen hatással vannak a testsúlyra, derékbőségre. A csoport tagjainál 0,82 kilogrammos testsúlynövekedést figyeltek meg.

A Harward kutatói szerint tehát, ha valaki szomjoltónak egy pohár szénsavas üdítőt kíván, akkor azt nyugodtan megihatja. Persze csak mértékkel.

5 MEGLEPŐ DOLOG, AMIRE A SZÉNSAVAS ÜDÍTŐKET HASZNÁLHATOD! >>> 

EZ A BABA ELŐSZÖR KÓSTOL KÓLÁT - A REAKCIÓJÁT LÁTNOD KELL! >>> 

10 DOLOG, AMI A TESTEDDEL TÖRTÉNIK, HA TOJÁST ESZEL >>> 


Ezek is érdekelhetnek