Elkészítés: A bőrös karajt kicsontozom, csontja jó lesz egy levesnek. A húst felszeletelem úgy, hogy centinként bevágom, de csak minden második bevágásnál szeletelem, így tölthető hússzeleteket kapok. A szeleteket kívül-belül sózom, borsozom, félreteszem. A savanyú káposztát egyszer átmosom.
A szalonnát, a májat, a tisztított gombát, a hagymát apróra vágom, és zsíron összepárolom. A tölteléket sóval, borssal fűszerezem, hozzáadom a tojást, betöltöm a húsba, hústűvel megtűzöm, a felhevített zsírban mindkét oldalát hirtelen lesütöm, a borral felengedve puhára párolom. Amikor megpuhult, a húsokat kiemelem az edényből, melegen tartom. A visszamaradt húslében megpárolom a savanyú káposztát.
Hagymás pirított burgonyát készítek mellé. A húst ezzel a körettel és a párolt savanyú káposztával körítem, a pecsenye levével leöntve tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre