Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szélesmetélt laskagombás szósszal

Hozzávalók

  • 20 dkg laskagomba (sárga)
  • 1 ek olaj
  • 15 dkg zsíros szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 dl húsleves-alaplé (lehet kockából is)
  • 40 dkg tejföl
  • bors
  • 40 dkg szélesmetélt
  • 4-5 levél bazsalikom
  • 5 dkg parmezán

Elkészítés

    1. A gombát - amennyiben szükséges - óvatosan megtisztítjuk. A szalonnát csíkokra vágjuk, és az olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk, majd a gomba felével rövid ideig pároljuk. Felöntjük az alaplével elkevert tejföllel. Kb. 5 perces forralás után megsózzuk, megborsozzuk, és félretesszük.
    2. A tésztát forrásban lévő bő, sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük. A szószt felforrósítjuk, és hozzáadjuk a maradék gombát, a tisztított és felaprított bazsalikomot, és ismét felforrósítjuk. Forrón tálaljuk, a tésztára öntjük a szószt, és megszórjuk a parmezánnal.

    A legjobb tésztareceptek >>>  

    Kedvenc gombás receptjeink >>> 

    Tejszínes finomságok >>> 

Megjegyzés

Gombakrémleves alappal is elkészíthetjük, csípős paprikával, paradicsomgerezdekkel is gazdagíthatjuk.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin