Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Széles metélt kápiapaprika-mártással és pirított kolbászfalatokkal

75 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

1.

Süssük meg a paprikát a 180 fokra előmelegített sütőben, majd papírral letakarva pihentessük, aztán húzzuk le a héját. Magozzuk és erezzük ki, majd turmixoljuk össze az alaplével. Tegyük kis lábosba, majd sűrítsük be a néhány ek hideg vízben csomómentesre kevert keményítővel. Forraljuk 1/2 percig, majd sózzuk meg ízlés szerint.

2.

Főzzük ki a tésztát a csomagoláson megadott utasítás szerint. A felhevített olajon pirítsuk a felkarikázott kolbászt 2 percig, majd vegyük ki. A visszamaradt zsiradékot keverjük a paprikás mártáshoz. Forgassuk össze a kolbászt a paprikás mártással és a főtt tésztával. Kínáljuk apróra vágott snidlinggel.

 

 

Megjegyzés

Ha félünk a kalóriáktól, válasszuk a kevésbé zsíros, pulykahúsból készült debreceni kolbászt ehhez az ételhez! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss