Elkészítés: A kétféle húst megtisztítom, a lábszárat 2 centis kockákra vágom, a csülköt egészben hagyom. A velőt langyos vízben áztatom néhány percig, majd lehártyázom. A megtisztított hagymát finomra aprítom.
A fél centis kockákra vágott szalonnát az olvasztott zsírban kisütöm, beleszórom a hagymát, sózom, hogy levet eresszen, aranysárgára pirítom, a tűzről lehúzva a kétféle pirospaprikával meghintem. Egy kevés vízzel pár perc alatt zsírjára sütöm.
Hozzáadom a marhahúst és az egészben hagyott csülköt, a fokhagymát és a köményt, sózom, borsozom, és kevés vizet aláöntve, fedő alatt, kis lángon majdnem puhára párolom. Ekkor mehet bele a cikkekre vágott gomba és a felkockázott paprika és paradicsom. Rövid ideig így főzöm, majd beleteszem a velőrózsákat, felöntöm a borral, ha szükséges, fűszerezem, készre főzöm.
Tálaláskor a csülköt kicsontozom, felszeletelve tányérra rakom, a pörköltet mellé halmozom. Köretnek leginkább a házi galuska illik hozzá, de burgonyakrokettet is adhatunk mellé. Felkarikázott paradicsommal és hegyes zöldpaprikával díszítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre