Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Székelykáposzta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Székelykáposzta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 487
  • Elküldve: 103

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéslapocka
  • 5 dkg zsír
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 2 paprika
  • 1 paradicsom
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 4 dl tejföl
  • 5 dkg liszt

Elkészítés:

A húst kockákra vágom. A zsírban a zúzott fokhagymát és a felaprított hagymát megpirítjuk. A pirospaprikát rászórjuk, kevés vízzel felöntjük, és zsírjára pirítjuk. Beletesszük a húst, és fehéredésig sütjük. Sóval és köménymaggal megszórjuk, beletesszük a paprikát, a paradicsomot. Fedő alatt kis lángon félpuhára pároljuk (kb. 30 perc).

A káposztát közben kimossuk, levét kinyomkodjuk. A káposztát a félkész pörköltbe keverjük, és annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje. Tovább főzzük, és amikor a hús és a káposzta megpuhult, tejfölös habarással behabarjuk, és még egyszer felforraljuk. Ha kell, utánaízesítjük.

Megjegyzés:

Szerintem isteni finom, nálunk mindenki imádja.

A receptet N_kriszti küldte. Köszönjük!

nkriszti_2 receptjeiből:
Mindig sikerül kuglóf
Diós-mákos rakott palacsinta
Nyári zöldségleves nem csak nyárra
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 20 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 20. bandiba
    2014. március 29. (szombat) 13:59
    Jó recept, de van egy szépséghibája. Székely József ezt azért találta ki, mert a nyesedék, bőrös, kövér húsokkal nem tudott mit kezdeni. Mindezt pörkölt alapként elkészítette és dobott hozzá savanyú káposztát. A káposzta között nem érzékeled a zsíros, bőrös darabokat. Vagyis csak az ilyen húsokkal jelent Székely-káposztát. Ezért ez a szegény ember eledele lett. A recept szerint bizony nagyon is drága és ezt kevés ember engedheti meg magának Magyarországon.
Receptválogatás
Medvehagymás finomságok
Ízre a fokhagyma és a snidling ügyes keveréke. Lehet belőle levest készíteni, ízesíthetünk vele bármilyen főételt, készíthetünk vele fűszervajat, jó körözöttbe, tökéletes tésztákba, szószokba, salátákba.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Fokhagymás csirkemell rizibizivel Fokhagymás csirkemell rizibizivel
Csirkemelles rakott karfiol Csirkemelles rakott karfiol
Tárcsán sült ropogós pontyszeletek Tárcsán sült ropogós pontyszeletek
Fűszeres pácban érlelt sült karajszeletek Fűszeres pácban érlelt sült karajszeletek
Kólás szelet Kólás szelet
Diós nyolcas Diós nyolcas
Kakukkfüves-tejfölös sertéssült párolt rizzsel Kakukkfüves-tejfölös sertéssült párolt rizzsel
Csokoládés madártej-szelet Csokoládés madártej-szelet
Túrós-diós zserbó Túrós-diós zserbó
Töltött ünnepi kalács Töltött ünnepi kalács
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 4 db
  • (karacsne)
  • (borzseijudit)
  • 02 (tantien1)
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121856_epres-narancsos-tarte-110.jpg Epres-narancsos tarte egyszerűen

Szeretem a könnyű süteményeket – amelyeket könnyű elkészíteni, és ha megkóstolja az ember, akkor is az érzése, hogy valami…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121864_suti-110.jpg Húsvét előtt

Sebő épp Toportyán Tódor könyvnapi kalandjait olvassa, Kele matek gyakorlókönyvet keres, mert halaszthatatlan számolhatnékja…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121893_dyras-110.jpg Könnyítse meg a húsvéti előkészületeket DYRAS termékekkel

A Húsvét közeledtével a háziasszonyok 99,9%-ának minden nap legalább egyszer eszébe jut a sütés, a főzés vagy a takarítás…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121825_tojaskrem-110.jpg Egyszerű, de nagyszerű: a tojáskrém

A tavaszi kencék egyik kedvelt változata - a húsvét kapcsán is előtérbe kerülő - tojáskrém. A tojás hálás alapanyag, a gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121842_sonka-110.jpg Ünnepeljünk igazi sonkával!

A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121833_gerovital-110.jpg A gyönyörű haj titkos receptje

Hajszálaink folyamatosan rongáló tényezők hatásának vannak kitéve, amelyek következtében sérül a haj: szárazzá válik, töredezik,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121742_sutipedia-110.jpg Édes tavaszt! Itt a Sütipédia!

Hamarosan itt a húsvét, ami kimondottan kedves ünnep az édesszájúak számára. Ez is egy olyan alkalom, amikor beindul a nagyüzem a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/116000/116294_toltott-tojas-110.jpg Tavaszi töltött tojások

A tojás a húsvét egyik főszereplője, de az ünnepet megelőző böjti időszakban is kiváló húspótló. Sőt a húsvéti után megmaradó…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept