Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Székelykáposzta tarjával

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A hagymát kockákra vágjuk. A húst felszeleteljük nagyjából 2x2 centis kockákra. A kicsumázott paprikát és a paradicsomot is kis kockákra vágjuk.
  2. A hagymát egy kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, és együtt pirítjuk addig, amíg a hús kifehéredik és levet ereszt. Hozzáadjuk a köménymagot, a sót, a borsot, a majoránnát és az őrölt paprikát, majd a kockákra vágott paprikát és a paradicsomot, az összenyomott fokhagymát és a babérlevelet. Összekeverjük, és felöntjük vízzel úgy, hogy bőven ellepje. Fedő alatt főzzük nagyjából 30 percen át, amíg a hús félig megpuhul.
  3. Ezután hozzáadjuk az átmosott és lecsepegtetett savanyú káposztát. Összekeverjük, és felöntjük vízzel úgy, hogy épp a tetejéig érjen. Még 40-50 percen át főzzük fedő alatt, amíg a káposzta is megpuhul. A tejfölt a liszttel elkeverjük, vízzel hígítjuk és behabarjuk vele a káposztát.

11 ISTENI SAVANYÚKÁPOSZTÁS FOGÁS - A SZÉKELYTŐL A RAKOTTIG >>>

15 MAGYAROS RECEPT, AMIT MINDANNYIAN SZERETÜNK - KLASSZIKUSAN VAGY ÉPP ÚJRAGONDOLVA! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss