Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Székelykáposzta tarjával

Hozzávalók

  • 2 db vöröshagyma
  • 70 dkg tarja
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • olaj
  • 2 mk köménymag
  • 1 mk só
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 mk majoránna
  • 2 ek őrölt pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db babérlevél
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 330 g tejföl
  • 3 ek. liszt

Elkészítés

    1. A hagymát kockákra vágjuk. A húst felszeleteljük nagyjából 2x2 centis kockákra. A kicsumázott paprikát és a paradicsomot is kis kockákra vágjuk.
    2. A hagymát egy kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, és együtt pirítjuk addig, amíg a hús kifehéredik és levet ereszt. Hozzáadjuk a köménymagot, a sót, a borsot, a majoránnát és az őrölt paprikát, majd a kockákra vágott paprikát és a paradicsomot, az összenyomott fokhagymát és a babérlevelet. Összekeverjük, és felöntjük vízzel úgy, hogy bőven ellepje. Fedő alatt főzzük nagyjából 30 percen át, amíg a hús félig megpuhul.
    3. Ezután hozzáadjuk az átmosott és lecsepegtetett savanyú káposztát. Összekeverjük, és felöntjük vízzel úgy, hogy épp a tetejéig érjen. Még 40-50 percen át főzzük fedő alatt, amíg a káposzta is megpuhul. A tejfölt a liszttel elkeverjük, vízzel hígítjuk és behabarjuk vele a káposztát.

    11 ISTENI SAVANYÚKÁPOSZTÁS FOGÁS - A SZÉKELYTŐL A RAKOTTIG >>>

    15 MAGYAROS RECEPT, AMIT MINDANNYIAN SZERETÜNK - KLASSZIKUSAN VAGY ÉPP ÚJRAGONDOLVA! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin