Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Székelykáposzta tarjából

default user icon
3 2/5

Hozzávalók

  • 2 kg savanyú káposzta
  • 1 kg csont nélküli tarja
  • 8-10 dkg húsos szalonna
  • 2 db hagyma
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • sertészsír
  • őrölt kömény
  • fűszerpaprika
  • 3-4 dl sonka főzőlé
  • A tálaláshoz:
  • tejföl

Elkészítés

    1. Egy nagyobb edényben üvegesre dinszteljük a hagymát a zsíron, a szalonnakockákat zsírjára sütjük, ezután a kockára vágott tarját fehéredésig sütjük rajta. Hozzákeverjük a szintén apróra vágott paprikát, paradicsom ot, fokhagymát, tovább kevergetjük, majd megsózzuk, meghintjük őrölt köménnyel, és pirospaprikával is megszórjuk. Felöntjük 2 dl sonka főzőlével (ha van, ha nincs, jó a sima is.)
    2. Lassú tűznél, lefedve fél órán át pároljuk. Ekkor még nincs teljesen készen a hús, hozzáadjuk a levétől kinyomkodott (akáposzta felét leöblítetjük) savanyú káposztát. Elkeverjük, majd a maradék főzőlevét ishozzáöntjük, de csak annyit, hogy éppen ellepje. Lefedjük, és további 1 órán át lassanfőzzük. Tálaláskor tejfölt kanalazunk rá.

Megjegyzés

Óvatosan sózzuk, mert a káposzta és a főzőlé is sós!

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

evacili
Jó ötlet tarjából készíteni. Finom,szaftos lesz a husi, nem száraz mintha pl.combból készítenénk. Megcsinálom, kiváncsi vagyok rá.
ekesandi
Köszi, de köménymag van benne.
Kabuci
A fűszereket hiányolom, de nagyon !! Babérlevél,köménymag.....különben jó a recept

Hasonló Receptek

Magazin