Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Székelykáposzta sertéscombból

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
6 adag

Elkészítés

  1. A felaprított vöröshagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst, és megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerlabdában borsot teszünk bele, és hozzáadjuk a felaprított fokhagymát. Takarék lángon, lefedve addig főzzük, amíg a hús majdnem puha lesz.
  2. Ezután megsózzuk, és a káposztát a levével együtt a tetejére terítjük. Megszórjuk borsikafűvel, hozzáadjuk a babérlevelet, és takarék lángon addig főzzük, amíg a káposzta megpárolódik és a hús megpuhul.
  3. Ezután egy konyharuhával dunsztba tekerjük, és másnap reggelig pihenni hagyjuk. Másnap kivesszük a borsot és a babérlevelet, és felmelegítve tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss