Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Székelykáposzta

Hozzávalók

  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 70 dkg sertéslapocka
  • pirospaprika
  • bors
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 0,3 dl víz
  • 1 kg savanyú káposzta
  • őrölt kömény
  • 2 db babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk csípős paprikakrém
  • 8 dkg rizs

Elkészítés

    1. A kockára vágott húsos szalonnát zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst, és fehéredésig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük pirospaprikával, megsózzuk, megborsozzuk, és beletesszük a felszeletelt paprikát és paradicsom ot. Hozzáöntjük a vizet, és fedő alatt félig puhára pároljuk.
    2. A káposztát váltott vízben átmossuk, és a pörköltalaphoz adagoljuk. Megszórjuk őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és a paprikakrémet, és alacsony lángon, fedő alatt nagyjából 45-50 percig főzzük. Ha káposzta megpuhult, beleszórjuk a rizst, és további 15-20 perc alatt készre főzzük. Friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés

A székelykáposzta alapja egy jó szaftos és ízletes pörkölt. A hagyományos magyar konyha egyik gyöngyszeme.

lilalicsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin