Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Székelykáposzta

75 perc
egyszerű
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. A kockára vágott húsos szalonnát zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst, és fehéredésig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük pirospaprikával, megsózzuk, megborsozzuk, és beletesszük a felszeletelt paprikát és paradicsomot. Hozzáöntjük a vizet, és fedő alatt félig puhára pároljuk.
  2. A káposztát váltott vízben átmossuk, és a pörköltalaphoz adagoljuk. Megszórjuk őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és a paprikakrémet, és alacsony lángon, fedő alatt nagyjából 45-50 percig főzzük. Ha káposzta megpuhult, beleszórjuk a rizst, és további 15-20 perc alatt készre főzzük. Friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk.

    Ajánljuk még:

Megjegyzés

A székelykáposzta alapja egy jó szaftos és ízletes pörkölt. A hagyományos magyar konyha egyik gyöngyszeme. - lilalicsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss