Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Székelykáposzta II.

90 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: 1.) A hagymát felkockázzuk, olajon üvegesre dinszteljük, lehúzzuk a tűzről, meghintjük pirospaprikával, rátesszük a kockára vágott húst, és fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és felöntjük vízzel, aztán (kuktában) puhára főzzük - kicsit több lével, mint szokásosan.

2.) Ha elkészült a pörkölt, mellétesszük a megmosott savanyú káposztát, babérlevéllel és köménnyel ízesítjük, és puhára főzzük.

3.) Azonnal tálaljuk, tejfölt és kenyeret kínálunk hozzá. (Ezt az ételt is be szokták habarni lisztes tejföllel, de mi anélkül szeretjük. Aki mégis habarna, annak 2 dl tejfölt kell összekevernie 2 evőkanál liszttel, és a végén belekeverni, majd egyet rottyantani az ételen tálalás előtt.)

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek

Friss