Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Székelykáposzta diétásan

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg savanyú káposzta
  • 1 kg kicsontozott csirkemellfilé
  • 4-5 evőkanál olívaolaj
  • 2 csapott evőkanál tengeri só
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2-3 csipet bors
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • száraz vörösbor

Elkészítés

    Elkészítés:
    1.) A hagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és üvegesre pirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, összekeverjük a pirospaprikával, majd rátesszük a megmosott, apró kockákra vágott csirkehúst, jól összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi. Sóval, borssal ízesítjük, és takaréklángon puhára főzzük.
    2.) Eközben a savanyú káposztát átmossuk friss vízzel, majd felforrósított olajon, kevergetés közben megdinszteljük, majd apránként vizet (és száraz vörösbort) adva hozzá, puhára pároljuk. (Ez kb. 30 perc).
    3.) A pörköltet összekeverjük a puha káposztával, 5 percig együtt rotyogtatjuk, majd sovány tejföllel tálaljuk.
    Jó nagy adag lesz belőle, ami napokig elég a családnak, és minden melegítéssel egyre finomabb lesz!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

szigligeticili
Az a tapasztalatom, hogy a light-kajákban a legjobb disznó- marha- és egyéb \"húspótló\" a pulyka alsó- vagy felsőcomb-filé. Úgy viselkedik, amilyet az eredetitől vár az ember, szinte észrevehetetlen a különbség. A csirkemell kicsit más ízvilág, azt nehéz elképzelni egy ilyen kajában. :-)
nanokrokodil
Ez egy csodás recept, ráadásul könnyű elkészíteni. Mi elég diétásak vagyunk, jól illet a profilunkba. A bort elhagytam, a végén kecskejoghurt került rá. Lehet, hogy nem ez a klasszikus székelykáposzta, de mi nagyon jó tettünk. A 2 éves kislányom 4 tányérral. :-) Köszönöm!
mozzarella
Igy átkeresztelve sokkal szebben hangzik ! Köszönöm !
mozzarella
Persze, mindenből lehet mindent csinálni, de szerintem a székelykáposzta majdnem hungaricum és mint ilyen csakis sertéshúsból (lehetőleg combból) készülhet. Csirkéből is biztosan nagyon finom, de azért a névadásnál fel kellene tüntetni, hogy itt a csirkés mutánsról van szó. Nehogy egy kezdő háziasszony, aki itt találkozik előszőr a recepttel, azt gondolja, hogy így az eredeti ! A káposzta mennyisége különben csak kicsit tűnik többnek a szokásosnál, de ez nyilván ízlés dolga.
melinda77
Mennyi savanyú káposzta kell? Szerintem elírtad ....

Magazin