A meghámozott, finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk a felforrósított olajon. Lehúzzuk a tűzről, és meghintjük a paprikával. Felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott húst, a felaprított fokhagymát, a babérleveleket, valamint a felszeletelt paprikát és paradicsomot.
Ízesítjük egy kevés sóval, a borssal és a köménnyel. Visszatesszük a tűzre, felforraljuk, majd kis lángon félpuhára főzzük a húst. Közben egy kevés vízzel folyamatosan pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
Azután hozzákeverjük a savanyú káposztát, és további 1 órán keresztül főzzük. Végül eltávolítjuk belőle a babérleveleket.
A megmosott burgonyát héjastul puhára főzzük, majd leszűrjük, meghámozzuk, és felszeleteljük. A felét tepsiben elrendezzük, majd szűrőkanállal ráadagoljuk a húsos káposztát. Végül befedjük a megmaradt burgonyaszeletekkel.
A tejfölt elkeverjük a tojással és egy kevés sóval, majd meglocsoljuk vele a burgonyát. 160 fokos sütőben 1-1,5 óra alatt készre sütjük, végül 15 percig pihentetjük, majd tálaljuk.