Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Székelykáposzta burgonyával sütve

Hozzávalók

  • 1 fej vörös hagyma
  • 1 dl olaj
  • 1/2 tk édes-nemes paprika
  • 50 dkg sertéscomb
  • 2 gerezd fok hagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • tengeri só
  • 1/2 tk fekete bors (őrölt)
  • 1/2 tk kömény (őrölt)
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 1,5 kg burgonya
  • 30 dkg tejföl
  • 2 db tojás

Elkészítés

    1. A meghámozott, finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk a felforrósított olajon. Lehúzzuk a tűzről, és meghintjük a paprikával. Felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott húst, a felaprított fokhagymát, a babérleveleket, valamint a felszeletelt paprikát és paradicsomot.
    2. Ízesítjük egy kevés sóval, a borssal és a köménnyel. Visszatesszük a tűzre, felforraljuk, majd kis lángon félpuhára főzzük a húst. Közben egy kevés vízzel folyamatosan pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
    3. Azután hozzákeverjük a savanyú káposztát, és további 1 órán keresztül főzzük. Végül eltávolítjuk belőle a babérleveleket. 
    4. A megmosott burgonyát héjastul puhára főzzük, majd leszűrjük, meghámozzuk, és felszeleteljük. A felét tepsiben elrendezzük, majd szűrőkanállal ráadagoljuk a húsos káposztát. Végül befedjük a megmaradt burgonyaszeletekkel.
    5. A tejfölt elkeverjük a tojással és egy kevés sóval, majd meglocsoljuk vele a burgonyát. 160 fokos sütőben 1-1,5 óra alatt készre sütjük, végül 15 percig pihentetjük, majd tálaljuk.

    MINDENFÉLE RAKOTT KRUMPLI >>> 

    14 EGYSZERŰ RAKOTT TÉSZTA HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>> 

    13 RAKOTT CSIRKEMELL RECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin