Elkészítés: A húst kb. 2x2 cm-es kockákra a hagymákat, a paradicsomot és a zöldpaprikát aprítom, a káposztát átmosom, kinyomkodom.
A vöröshagymát a felhevített zsiradékban üvegesre dinsztelem, majd megfuttatom rajta a fokhagymát. A húst fehéredésig pirítom rajta, majd sózom, borsozom, pirospaprikával meghintem, és kevés vízzel elkezdem párolni. Közben babérral, egész borssal, köménnyel, csipet borsikafűvel ízesítem. Kb. fél óra múlva hozzáteszem a káposztát, felöntöm kevés vízzel, együtt tovább párolom, amíg a hús és a káposzta megpuhul.
Közben a zsírból és a lisztből zsemleszínű rántást készítek, kb. 2 dl vízzel kikeverem, majd a káposztára öntöm, elkeverem, pár percig főzöm, közben csipetnyi cukorral és kaporral lágyítom az ízeket.
Rövid pihentetés után tejföllel és kenyérrel tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre