Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Székelygulyás V.

75 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A felaprított hagymát forró olajban megdinszteljük, levesszük a tűzről és megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a kockára vágott húst, átforgatjuk, megszórjuk sóval, borssal, köménnyel, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, a paprikát, a levétől lecsöpögtetett káposztát, a kolbászkarikákat. Egy kevés vizet öntve alá fedő alatt, közepes lángon, puhára pároljuk.

Ha a hús puha, 2 evőkanál lisztet elkeverünk 2 dl tejföllel és 2 dl vízzel, majd az egészet az ételhez öntjük, és még néhány percig együtt pároljuk. A maradék tejföllel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss