Székelygulyás - diétásan

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 40 dkg sertéshús (sovány)
  • 10 dkg füstölt pulykacomb
  • 1 evőkanál olaj
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 evőkanál lecsó
  • 1 dl 12%-os tejföl
  • őrölt bors
  • fűszerpaprika

Elkészítés

    1. A felkockázott füstölt húst átpirítjuk az evőkanál olajon, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, ésösszepároljuk.
    2. A tűzről levéve megszórjuk fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a felkockázott húst. Borssal, lecsóval ízesítve pörköltöt készítünk belőle.
    3. Mikor félig puha a hús, beletesszük a kinyomkodott savanyú káposztát, és vízzel fölengedve addig főzzük, amíg a leve elfő. 


    Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin