A tésztához a lisztet a sütőmargarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Meglisztezett gyúrólapon kb. 24x30 centis (közepes tepsi nagyságú) téglalappá nyújtjuk.
Margarinnal kikent és liszttel behintett tepsibe fektetjük és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok; légkeveréses sütőben 165) kb. 10 perc alatt elősütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a baracklekvár felével megkenjük.
Közben elkészítjük a diós tésztát Ehhez a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a darált diót beleforgatjuk. A tésztánál megmaradt tojásfehérjét a többihez adjuk, kemény habbá verjük, (2 csepp ételecetet is csempészhetünk bele, ettől még keményebb lesz), majd óvatosan a diós masszába forgatjuk.
A lekvárral megkent, elősütött tésztalapra kenjük és a sütőbe visszatolva, további 15-20 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
Ezután hosszában kettévágjuk. Az egyik felét megfordítjuk, úgy hogy a tészta legyen felül, amit a maradék lekvárral megkenünk. Végül a tészta másik felét ráemeljük, úgy hogy az omlós (linzer) tészta legyen alul. Így két lekvárral megkent linzer lap lesz a sütemény közepén, amit alul és felül a diós piskóta fog közre.