Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szejtán bolognai módra

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg szejtánpor
  • 2 dl langyos víz
  • 2 evőkanál zöldfűszeres fűszersó
  • 3-4 teáskanál fokhagymapor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • bors
  • sűrített paradicsom
  • oregano
  • majoranna
  • bazsalikom
  • parmezán

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A szejtánport egy tálba szórjuk, ízesítjük a fűszersóval és a fokhagymaporral. Fokozatosan adagoljuk hozzá a langyos vizet, és 10 perc alatt kidolgozzuk a nyers búzahúst. Hagyjuk 10-15 percet pihenni.

    2. Közben felteszünk vizet forrni, és amikor forr, beletesszük a nyers búzahús-gombócot. 15 percig főzzük, majd kiszedjük, kis darabokra vagdossuk, és ismét visszatesszük a lobogó vízbe. Ismét 15-20 percig főzzük, majd kiszedjük, és egy szitán kinyomkodjuk belőle a vizet. Kihűtjük.

    3. A hagymákat megpucoljuk, feldaraboljuk, és az olajon üvegesre pároljuk. A paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk, a hagymához tesszük. Fűszerezzük, és a kihűlt szejtánt hozzáöntjük. Összepirítjuk, és hozzáöntjük a sűrített paradicsomot is. (A házi paradicsomlé finomabb.)

    4. Ha készre főztük, tésztával tálaljuk, és megszórjuk parmezánnal.

Megjegyzés

A szejtán vagy más néven búzahús úgy használható, mint bármely húsféle. Lehet rántani, sütni, pörköltesen, ragunként elkészíteni. A szejtánnak nagyon magas a fehérjetartalma, ezért nem mindennapi eledel.

bali56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin