Elkészítés: A sertéscomb zsíros részét egy éles késsel bekockázzuk úgy, hogy kb. 2x2 centiméteres kockákat kapjunk. Alaposan bedörzsöljük sóval, majd minden egyes bevágott kereszteződésbe egy szegfűszeget szúrunk. A narancs héját lereszeljük, és összekeverjük az édes morzsával. A narancs levét kifacsarjuk, összekeverjük az olajjal, és meglocsoljuk vele a húst. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és másfél órán át sütjük.
Ezután kivesszük a sütőből, megszórjuk a tetejét édes morzsával, és visszatesszük a sütőbe. 190 fokra emeljük a hőfokot, és még 15 percig sütjük a húst. Mielőtt felszeletelnénk, legalább 20 percig pihentessük.
Igazi csemege, köretként sült almát, körtét és pirított burgonyát ajánlok hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre