A meggybefőttet a levével együtt beleöntjük egy edénybe, és hozzáöntünk 2 dl vizet. Ízesítjük a fahéjjal, a szegfűszeggel és a sóval. Felforraljuk, majd kis léngon főzzük.
A keményítőt vízzel simára keverjük, majd hozzákeverünk egy keveset a levesből, hogy a hő kiegyenlítődjön, és a leves ne legyen csomós, majd egy gyors mozdulattal a leveshez öntjük, és elkeverjük.
Újraforrás után levesszük a tűzről. Hűtve tálaljuk.
Édesítő nem kell hozzá, mert elég édes a befőtt leve. A meggyleves a maga savanykás pikánsságával nagyon üdítő hidegen ebben a nyári forróságban. - Szekeres Lajosné Klári
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!