Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szegfűszeges-fahéjas meggyleves

15 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meggybefőttet a levével együtt beleöntjük egy edénybe, és hozzáöntünk 2 dl vizet. Ízesítjük a fahéjjal, a szegfűszeggel és a sóval. Felforraljuk, majd kis léngon főzzük.
  2. A keményítőt vízzel simára keverjük, majd hozzákeverünk egy keveset a levesből, hogy a hő kiegyenlítődjön, és a leves ne legyen csomós, majd egy gyors mozdulattal a leveshez öntjük, és elkeverjük.
  3. Újraforrás után levesszük a tűzről. Hűtve tálaljuk. 

Megjegyzés

Édesítő nem kell hozzá, mert elég édes a befőtt leve. A meggyleves a maga savanykás pikánsságával nagyon üdítő hidegen ebben a nyári forróságban. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss