Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szegfűgombás rakott penne

5/5

Hozzávalók

  • 25 dkg penne (teljes kiőrlésű lisztből)
  • 1 bögre szegfűgomba (3 dl-es)
  • 1 fej hagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek olaj
  • diónyi vaj
  • 2 dl zsírszegény tejszín
  • 2 dl 12 %-os tejföl
  • 1 db tömlős krémsajt
  • 1 db tojás
  • 2 ek reszelt parmezán
  • bors

Elkészítés

    1. A hagymát apróra vágjuk, majd olaj on megdinszteljük (én szoktam a hagymára sót szórni,mert akkor nem ég le) erre rátesszük a megtisztított gombát, megpirítjuk, borsozzuk, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
    2. A tésztát félkeményre főzzük, és leszűrjük.
    3. A tojást kikeverjük a krémsajttal és a tejföllel, beleteszünk egy evőkanál reszelt parmezánt, majd hozzáadjuk a tejszínt, egy kicsit megsózzuk, és jól elkeverjük.
    4. Egy kerámiatálat kivajazunk, és beletesszük a tészta felét, majd rárakjuk a dinsztelt gombát, utána a tészta másik felét, végül leöntjük a tejfölös masszával. A tetejére paradicsomkarikákat teszünk, és megszórjuk frissen vágott petrezselyemzölddel.
    5. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a teteje pirulni kezd. Ekkor rászórunk még egy kis parmezánt és 3 percre visszatoljuk a sütőbe. Petrezselyemzölddel és reszelt parmezánnal díszítve táljuk.

      GOMBA - EBÉDRE, VACSORÁRA >>>  

      12+1 GOMBÁS ÉTEL, AMINEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI >>> 

Megjegyzés

A szegfűgomba már tavasszal megjelenik,mi nagyon szeretjük. Bátran merem ajánlani ezt a receptet, merjünk eltérni a gombapaprikástól és a tojásos gombától (természetesen azok is mind finomak én is készítem őket is :-)).

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin