Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szegfűgombás köles

Hozzávalók

  • 6-8 szelet szárított vargánya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • bors
  • 1 tk szárított petrezselyem
  • 1 bögre szegfűgomba
  • 1 bögre hántolt konyhakész köles
  • 2-3 szelet kápiapaprika
  • 4 dl húslevesalaplé
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek reszelt parmezán

Elkészítés

    1. Beáztatjuk a vargányát. Felaprítjuk a hagymát, és az olajon megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk szárított petrezselyemmel.
    2.  Rátesszük a felaprított a szegfűgombát, és addig pároljuk, ameddig a főzőlé elfő. Rátesszük a kölest, együtt pirítjuk, majd rátesszük a felaprított paprikát. Hozzáadjuk a beáztatott vargányát, és ráöntjük a húslevest.
    3. Levesszük a tűzről, megkeverjük, lefedjük, és megvárjuk, amíg felszívja a folyadékot. Petrezselyemzölddel és parmezánnal meghintve tálaljuk.

    Még több recept kölessel >>> 

    Gombás ételek >>> 

    Videóreceptek >>> 

Megjegyzés

Különösen javasolt cukorbetegeknek, mivel nem emeli gyorsan a vércukorszintet. Jó, ha néha kölest választunk köretként a fehér rizs és a krumpli helyett. Lisztérzékenyek is fogyaszthatják, mivel a kukoricához, rizshez, szójához és hajdinához hasonlóan nem tartalmaz glutént.

1 bögre 2 dl.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin