Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szegfűgombás köles

30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag

Elkészítés

  1. Beáztatjuk a vargányát. Felaprítjuk a hagymát, és az olajon megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk szárított petrezselyemmel.
  2.  Rátesszük a felaprított a szegfűgombát, és addig pároljuk, ameddig a főzőlé elfő. Rátesszük a kölest, együtt pirítjuk, majd rátesszük a felaprított paprikát. Hozzáadjuk a beáztatott vargányát, és ráöntjük a húslevest.
  3. Levesszük a tűzről, megkeverjük, lefedjük, és megvárjuk, amíg felszívja a folyadékot. Petrezselyemzölddel és parmezánnal meghintve tálaljuk.

Még több recept kölessel >>> 

Gombás ételek >>> 

Videóreceptek >>> 

Megjegyzés

Különösen javasolt cukorbetegeknek, mivel nem emeli gyorsan a vércukorszintet. Jó, ha néha kölest választunk köretként a fehér rizs és a krumpli helyett. Lisztérzékenyek is fogyaszthatják, mivel a kukoricához, rizshez, szójához és hajdinához hasonlóan nem tartalmaz glutént.

1 bögre 2 dl. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss