Beáztatjuk a vargányát. Felaprítjuk a hagymát, és az olajon megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk szárított petrezselyemmel.
Rátesszük a felaprított a szegfűgombát, és addig pároljuk, ameddig a főzőlé elfő. Rátesszük a kölest, együtt pirítjuk, majd rátesszük a felaprított paprikát. Hozzáadjuk a beáztatott vargányát, és ráöntjük a húslevest.
Levesszük a tűzről, megkeverjük, lefedjük, és megvárjuk, amíg felszívja a folyadékot. Petrezselyemzölddel és parmezánnal meghintve tálaljuk.
Különösen javasolt cukorbetegeknek, mivel nem emeli gyorsan a vércukorszintet. Jó, ha néha kölest választunk köretként a fehér rizs és a krumpli helyett. Lisztérzékenyek is fogyaszthatják, mivel a kukoricához, rizshez, szójához és hajdinához hasonlóan nem tartalmaz glutént.
1 bögre 2 dl. - BiroSari
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!