Elkészítés: A megtisztított vöröshagymát felaprítom, és a 2 kanál olajon megfuttatom. Felöntöm 1,5 l vízzel vagy olyan lével, amiben füstölt sonka főtt. Hagyom forrni.
Közben meghámozom és megmosom a krumplit, kockára vágom, és beleteszem a forró hagymás lébe. Teszek rá es kis sót és ételízesítőt. Amikor félig már megfőtt, beleteszem a nem nagyon apróra vágott tárkonyt, és addig főzöm, amíg a krumpli megpuhul.
Amíg még a tűzön van, egy külön tálkában összekeverem a 2 tojássárgáját a tejföllel és az 1 kanál ecettel, felöntöm 1-2 merőkanál levessel. Ezt a habarast - másképp liezon - ráöntöm a levesre, és főzöm még 1 percig - nem tovább, mert összemegy.
Leveszem a tűzről, és máris tálalom. A tányérban lehet még ízlés szerint sózni, ecetezni, tejfölözni. Nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre