Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szegedi (tiszai) halászlé

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A megtisztított halakat kifilézzük. A halfiléket feldaraboljuk, megsózzuk és felhasználásig hűtőbe rakjuk.
  2. A csontokat és a halfejet egy edénybe tesszük, rádaraboljuk a hagymát, a fokhagymát, sózzuk, majd felöntjük 2 liter hideg vízzel és kb. 1,5 órán keresztül főzzük.
  3. Ha az alaplé elkészült, akkor egy tésztaszűrőn átpasszírozzuk. Az átpasszírozott alaplevet újra tűzre tesszük, hozzáadjuk pirospaprikát, 2 perc forralás után a halfiléket is, (amennyiben halbelsőségünk is van, azt is ezzel együtt főzzük meg) és 10 perc alatt puhára főzzük. Felkarikázott erőspaprikával ízesíthetjük a levest. 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss