Elkészítés: A karajt kiverjük, besózzuk. Az apróra vágott hagymát olajon megfuttatjuk, majd a húst beletéve együtt pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, beletesszük a feldarabolt paradicsomot és paprikát. Fedő alatt kis lángon addig pároljuk, amíg a levét elfővi, majd felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Köménnyel, fokhagymával ízesítjük, a tetejére rakjuk a cikkekre vágott krumplit. Fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús és a krumpli is megpuhul. Végül beletesszük a karikára vágott debrecenit, utána beleszaggatjuk a csipetkét. Annyi leve legyen, hogy a csipetke megfőhessen. Savanyúsággal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre