Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szegedi halgombócleves

MME MME
5/5

Elkészítés

Elkészítés: Az afrikai harcsafilét szálkátalanítjuk és ledaráljuk. A megtisztított sárgarépát, burgonyát és paprikát összekockázzuk.
Pörköltalapot készítünk: a vöröshagymát apróra összevágjuk, kevés olajon üvegesre hevítjük. Megszórjuk fűszerpaprikával, oldjuk a színét, s felengedjük kevés vízzel. Kiforraljuk. Halászléalapot keverünk hozzá. Beletesszük a paprika-, sárgarépa- és krumplikockát. Ízesítjük és készre főzzük.

A ledarált harcsahúshoz hozzákeverjük az áztatott zsemlét és a tojást. Ízesítjük sóval, fehérborssal, fűszerpaprikával. Jól összekeverjük. Kis gombócokat formázunk a masszából.

Amikor a répa és a krumpli megpuhult a levesben, belefőzzük a gombócokat. (Készíthetjük savanykásan is, tejfölös habarással.) Tálaláskor citrommal díszítjük.

Ezt az ízletes, szálkamentes halételt a gyerekek is biztonsággal fogyaszthatják!

Megjegyzés

Laci bácsi receptje - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss