Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szedres-rumos nyilem-nyalom (pohárkrém)

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók: a krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl habtejszín
  • 2 púpos evőkanál porcukor
  • vanília aroma
  • A gyümölcsszószhoz:
  • 30 dkg fagyasztott szeder
  • 1 dl 80%-os rum
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál nádcukor
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő 1 dl vízben feloldva
  • A grillázshoz:
  • 3 dkg vaj
  • 4 evőkanál nádcukor
  • fahéj
  • 1 marék mandulaforgács

Elkészítés

Elkészítés: A krémhez a tejszínt fölverjük, a mascarponéhez adjuk a porcukorral és a vanília aromával együtt.

A szószhoz a cukrot a vajjal karamellizájuk, beletesszük a kiolvadt szedret és egy feles rumot. Hagyjuk egyet-kettőt rottyanni, majd beletesszük a másik felest is, majd a kukoricakeményítős vizet hozzáadjuk, újra felforraljuk, majd levesszük a tűzről.

A grillázshoz a vajat a cukorral karamellizájuk, fahéjjal ízesítjük, majd belekeverjük a mandulát. Tepsi hátuljára öntjük, megvárjuk, amíg megszilárdul, majd apró darabolra törjük.

A krémet és a gyümölcsszószt poharakba rétegezzük, a tetejét megszórjuk a grillázzsal, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

Megjegyzés

Isteni kalóriabomba.
- Boróka

Ezek is érdekelhetnek