Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szedres ricottakosárka leveles tésztából

5/5
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 12 kosárkához:
  • 1 csomag friss leveles tészta (275 gr-os kiszerelés)
  • 25 dkg ricotta (ugyanennyi áttört, krémes állagú túróval is helyettesíthető)
  • 3 púpozott evőkanál barnacukor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 10 dkg feketeszeder
  • 1 egész tojás szétválasztva
  • A tálaláshoz:
  • vaníliával kevert porcukor
  • néhány szem friss feketeszeder

Elkészítés

Elkészítés: A feketeszedret a cukorral leturmixolom, sűrű szövésű szűrőn átpasszírozom. A tojást szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek, a sárgáját félreteszem. A ricottát a szederpürével krémesre keverem, hozzáadom a fehérjehabot.

A leveles tésztából 8 cm átmérőjű kerek kiszúró formával lapokat szaggatok, 12 mélyedéses aprósüteménysütő- vagy muffinformát kibélelek velük. A fennmaradó tésztarészekből 1/2 cm széles, 8 cm hosszú csíkokat vágok, összesen 24-et: ezek lesznek a kosárkák fülei.

A sütőt 180 fokra előmelegítem. A lila ricottakrémet egyenletesen elosztom a mélyedésekben, mindegyikre ráillesztem a füleket. Az enyhén felvert tojássárgájával óvatosan megkenem a szabadon maradt tésztarészeket.

Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép világosra sütöm. Még melegen vaníliás porcukorral hintem meg.

Megjegyzés

Sütés közben a töltelék megemelkedik, mintha ki akarna bújni a kosárkából, de a fülek szépen egyben tartják.

További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!
- Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss