Az omlós tésztához a lisztet tálba szórjuk. Hozzáadjuk a barna cukrot, a vajat, az olvasztott vajat, a tojásokat, a citromhéjat és a sót. Ujjainkkal morzsalékosra dolgozzuk, majd gyorsan sima tésztává gyúrjuk, és folpakba csomagolva a hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Közben a töltelékhez átválogatjuk a szedret. A késpengével szétnyomkodott kardamomtermésekből kiszedjük a magokat. A keményítőt csomómentesre keverjük 3 ek borral. A szedret a kardámommagokkal, a cukorral és a maradék borral együtt kevergetve felforraljuk. Hozzáadjuk a keményítős bort és összeforraljuk, majd hűlni hagyjuk.
Egy 24 cm-es piteformát kikenünk vajjal. Lisztezett felületen a tészta 2/3-át kb. 27 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, majd kibéleljük vele a formát úgy, hogy körben peremet képezünk. A tészta alját villával megszurkáljuk, és megszórjuk a morzsával. A maradék tésztát vékonyra nyújtjuk, és derelyevágóval vagy recés élű késsel ujjnyi széles csíkokra metéljük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A szedertölteléket a piteformába kanalazzuk és elsimítjuk, majd a tésztacsíkokkal berácsozzuk. Megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával, megszórjuk a cukorral, és a sütő aljában aranyszínűre sütjük 45-50 perc alatt. A formában pihentetjük kb. 15 percig, végül rácsra téve hagyjuk kihűlni.