Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szedres muffin fahéjas morzsával

30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 14 dkg vaj
  • 14 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 2 db tojás
  • 14 dkg finomliszt
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 30 dkg szeder
  • A morzsához:
  • 7,5 dkg finomliszt
  • 4 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzáadjuk, majd a pudingporral és sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk, és jól összekeverjük.

A tésztát a papírral kibélelt muffintepsibe adagoljuk. A tészta tetejére ráhalmozzuk a megmosott, jól lecsepegtett szedret (ha fagyasztott szedrünk van, felengedjük, és jól lecsepegtetjük). A morzsához valókat összedolgozzuk, és rászórjuk a szederre.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss